LAteneu Barcelonès acull els curtmetratges finalistes del Festival internacional AcTÚa
Les projeccions tenen lloc a dues setmanes de la conferència de les Nacions Unides per a un Tractat sobre el Comerç dArmes Lleugeres
LAteneu Barcelonès projectarà el 13 de juny a les 19,00h una selecció dels documentals finalistes de la 1a Edició del Festival internacional de curtmetratges AcTÚa, que aquest any està dedicat al tràfic descontrolat d’armes lleugeres que, cada any, provoca la mort de mig milió de persones a tot el món. Les projeccions s’emmarquen en la campanya Armes Sota Control, promoguda per Intermón Oxfam, Amnistia Internacional i la Xarxa dAcció Internacional contra les Armes Lleugeres (IANSA), representada a Catalunya per la Fundació per la Pau.
LAteneu projectarà 3 curtmetratges dels 16 seleccionats. Els curts a concurs són 150, que han arribat de 15 països, entre ells Espanya, Colòmbia, Estats Units, Regne Unit i Holanda. Els guanyadors en les dues categories –ficció i documental– es fallaran 10 de juny al Círculo de Bellas Artes de Madrid.
Els assistents a les projeccions trobaran, a lentrada de la sala, una ruleta russa que simbolitza un fet dramàtic: que la violència fruit de la proliferació darmes és indiscriminada. La ruleta, formada per un tauler i un fusell Kalàixnikov que fa de fletxa, presenta els testimonis de set persones que han estat víctimes de la violència. Al moure el fusell, latzar decideix la propera víctima.
Lobjectiu de la campanya és aconseguir la fotografia o la firma dun milió de persones que donin suport a laprovació dun Tractat Internacional sobre el Comerç dArmes Lleugeres, i presentar aquest suport a la reunió que celebraran les Nacions Unides a partir del 26 de juny. Ja shan recollit un milió de firmes arreu del món, de les quals més de 150.000 a Espanya. Així mateix, en els propers dies el Parlament de Catalunya ha daprovar una declaració de suport al procés d’elaboració d’aquest Tractat.
Armes Sota Control vol cridar latenció sobre el fet que cada minut mor al món una persona víctima de les armes lleugeres. A més, cada any es fabriquen 8 milions darmes, que suneixen a les 640 milions ja existents. També es produeixen 16.000 milions de municions, que equivalen a més de dues bales per cada home, dona i nen del planeta.
Més informació: www.armessotacontrol.org