Inici || Castellano | English
facebook twitter youtube issuu picasa rss

Curs Pau i conflictes

Des dels seus inicis, a FundiPau hem tingut per objectiu difondre i divulgar la cultura de pau. Per això, entre altres activitats, hem organitzat diversos cursos de formació.

Fent un pas més oferim un curs on line per tal d’afavorir que el màxim nombre possible de persones hi puguin participar. Així, sense la limitació dels horaris i de l’espai, la versió a distància permet seguir els continguts temàtics on i quan vulgui durant els 3 mesos que dura el curs.

El curs ofereix 8 mòduls temàtics sobre les qüestions més rellevants per a introduir-se en els fonaments de la cultura de pau, abordar algunes de les problemàtiques actuals -conflictes armats, militarisme, injustícies, etc.- i les eines que tenim per a fer avançar les opcions de pau: el treball del moviment, la tasca educativa o les campanyes de desarmament.

Els professors són persones vinculades a FundiPau amb una llarga trajectòria i experiència en els diversos camps de la pau.

Programa

1. Cultura de pau
2. Educació per la pau i el conflicte
3. De la violència a la noviolència
4. Desarmament i desmilitarització cap a la pau
5. Comerç d’armes: de la proliferació al control
6. Un estudi de cas: Palestina – Israel, conflicte i actors de pau
7. El cinquè poder: la ciutadania activa com a motor de canvi
8. Treballant per la pau: idees i recursos per a una acció de foment de la pau

Professorat

Jordi Armadans, politòleg i periodista. Especialitzat en temes de seguretat i desarmament, és director de FundiPau. Membre de la Campanya Armes Sota Control.

Virginia Garzón, llicenciada en dret, s’ha especialitzat en cooperació al desenvolupament i ha treballat en diverses ONGD. Des del 2007 coordina l’àrea de projectes i sensibilització de FundiPau.

Francesc Gusi, químic. Ha analitzat a fons el tema del comerç d’armes i s’ha implicat en diverses campanyes a favor de la pau i el desarmament. Membre del patronat de FundiPau.

Xavier Masllorens, psicòleg, és director d’Educació Sense Fronteres. Amb una llarga trajectòria en la solidaritat, la justícia global i la pau, actualment és el president de FundiPau.

Antoni Soler, químic i diplomat en Cultura de Pau a l’Escola de Cultura de Pau de la UAB. Es dedica professionalment a l’ensenyament i des dels anys 70 milita en grups pacifistes i noviolents. Membre de FundiPau.

Carme Suñé, professora d’anglès en un Institut de Secundària. Activista per la pau, ha fet diverses estades a Palestina i Israel i hi manté contactes. Vicepresidenta de FundiPau.

Toni Viader, comunicador i autor de diverses propostes educatives per la pau. Responsable de la web i els temes d’internet i 2.0 a FundiPau.

Característiques tècniques

Calendari: la propera edició està per determinar.
Hores lectives: 30 hores distribuïdes en 8 sessions setmanals (3h30’).
Modalitat: a distància amb la plataforma Moodle.

Contacte:

Sergi Serrano
sserrano@fundipau.org
Telèfon: 93 302 51 29

 Si vols rebre informació de les nostres activitats, deixa’ns les teves dades.

.