Inici || Castellano | English
facebook twitter youtube issuu picasa rss
02/10/2007

Els països afectats debaten sobre les bombes de dispersió

Els propers dies 3 i 4 d’octubre, a Belgrad, es reuneixen per primera vegada els països afectats per les bombes de dispersió. Durant els dos dies de la trobada es discutiran aspectes clau per al desenvolupament d’un nou tractat que prohibeixi aquest tipus d’armes. La Conferència de Belgrad és una iniciativa del govern de Sèrbia i vol donar veu a aquells que pateixen l’impacte real de les bombes de dispersió.

Aquesta reunió és la darrera d’un seguit de trobades regionals i internacionals que formen part del Procés d’Oslo. Aquesta iniciativa persegueix l’elaboració d’un nou tractat d’abast internacional que prohibeixi les bombes de dispersió, que inclogui aspectes tan importants com l’assistència a les víctimes i que sigui una realitat l’any 2008. El procés compta amb la participació de 80 països entre els quals hi ha tant països que fabriquen, usen i emmagatzemes aquestes bombes com països que pateixen les conseqüències del seu us.

En la trobada de països afectats que aquests dies se celebrarà a Belgrad hi participen: Afganistan, Albània, Angola, Aràbia Saudita, Azerbaijan, Bòsnia i Hercegovina, Cambodja, Croàcia, RD del Congo, Eritrea, Etiòpia, Guinea Bissau, Iemen, Iraq, Kuwait, Laos, Líban, Montenegro, Rússia (com a observador), Sèrbia, Sierra Leone, Sudan, Síria, Tadjikistan, Txad, Uganda i Vietnam.

També han estat invitats a la Conferència, a més d’Espanya, països com Àustria, Bèlgica, Canadà, Eslovàquia, Eslovènia, Hongria, Irlanda, Mèxic, Nova Zelanda, Noruega, Perú, el Regne Unit i la República Txeca.

Just un dia abans de la trobada, avui dimarts, 2 d’octubre, la Cluster Munition Coalition (CMC), de la qual n’és membre la Fundació per la Pau, organitza un Fòrum internacional de la societat civil. Durant aquesta jornada una sèrie de ponents internacionals analitzaran diferents aspectes del problema de les bombes de dispersió i del seu procés de prohibició.

Si vols dir NO a les bombes de dispersió suma’t a la nostra ciberacció

Més informació sobre les bombes de dispersió