Els EUA intenten modificar la legislació internacional per permetre’n el seu ús
Governs, ONG i ciutadans d’arreu del món es mobilitzen davant la pressió que estan fent els EUA perquè s’aprovi un acord que permeti l’ús de les bombes de dispersió. Avui comença a Ginebra una reunió clau sobre aquest tema. Suma’t a l’acció!
Els caps d’estat i de govern d’arreu del món que es reuneixen aquests dies a Ginebra han de defensar la prohibició internacional contra les bombes de dispersió i dir no als EUA, que estan intentant alterar la legislació internacional per autoritzar l’ús d’aquestes bombes. Si els EUA aconsegueixen introduir la nova llei durant la conferència de dues setmanes que s’inicia avui a Ginebra, suposarà la pèrdua de moltes vides humanes en el futur.
Fa tres anys, la pressió ciutadana va impulsar la prohibició d’aquestes bombes inhumanes. Però ara, el govern dels EUA està fent lobby, juntament amb altres països, per firmar gairebé en secret, un nou acord que permeti l’ús d’aquestes bombes. Això suposaria firmar la sentència de mort de milers de persones. La majoria de països estan encara indecisos, però si s’aconsegueix crear una alarma mundial, podem pressionar els nostres dirigents i aconseguir que bloquegin aquesta mortífera decisió.
Signeu aquesta petició que es lliurarà als delegats que assisteixin a la conferència de Ginebra.
El 2008, més de la meitat dels governs del món van prohibir aquestes mortíferes armes signant la Convenció sobre Bombes de Dispersió. Sorprenentment, països com França, Alemanya, Itàlia, Suècia i el Regne Unit, que van signar la Convenció, estan ara sotmesos a una enorme pressió exercida pels EUA, la Xina i Rússia per burlar l’acord i signar-ne un de nou que els permeti fer servir bombes de dispersió. Només Noruega, Mèxic, Àustria i alguns altres països estan lluitant contra aquesta barbaritat.
Els negociadors es reuneixen a Ginebra durant la Convenció sobre Certes Armes Convencionals durant dues setmanes. La majoria dels països no volen aquest protocol i encara no han fet públiques les seves intencions de vot, però sabem que es troben sota una forta pressió per part dels EUA per donar suport a la nova llei i que només s’hi oposaran si l’opinió pública global els convenç.