El magazine cultural de música lliure Phlow.es ha convidat 25 artistes i grups de l’Estat espanyol a interpretar musicalment els 25 arguments cap a una cultura de pau , un document que recull el pensament de la Fundació per la Pau en 25 idees concretes i clares. Les peces són de diversos estils amb predominança de la música electrònica i els seus autors s’han inspirat en els missatges de reflexió, respecte, tolerància i decisió davant la necessitat de promoure la pau. El disc es publica de forma gratuïta en fitxers d’mp3 d’alta qualitat.
El llançament de la iniciativa es fa coincidint amb la celebració del DENIP, el 30 de gener, Dia Escolar de la Noviolència i la Pau, en que es commemora la mort de Gandhi.
Els artistes i els arguments que formen part del disc són: Computah!: Les coses poden canviar, José Manuel Berenguer: Els canvis històrics importants són sempre un procés llarg i mai episodis o reivindicacions puntuals que puguin assolir-se d’un sol cop, Fernando Lagreca: L’opinió pública és l’eina més important per provocar qualsevol canvi, Sr.Aye: On hi ha persones hi ha conflictes, Logical Disorer: La violència és un criteri absurd de resolució de conflictes, Rec_Overflow: La violència és ineficaç: no resol els conflictes, només els tapa, Mensa: L’ús de la violència ocasiona sempre mals i sofriment, Penca Catalogue: Si en algun moment la guerra podia considerar-se un mal menor, avui en dia és, amb tota seguretat, un mal major, Alex Martín: L’obsessió per la seguretat crea inseguretat, Deefried: El concepte exclusivament militarista de la seguretat és car i ineficaç, Rafael Flores: La fabricació i el comerç d’armes alimenta i fa més greus els conflictes, Bacanal Intruder: La pau és un concepte positiu, que cal construir, Konsumprodukt: Demanem que s’iniciï¨el canvi, no que s’acabi avui mateix, Crisopa: Canvi progressiu en les prioritats d’ús dels recursos econòmics i humans, 5alad: De la inversió militar cap a la inversió en desenvolupament social, Híbrida: De la investigació per la guerra cap a la investigació per la pau, bRUNA: Ja hi ha models alternatius de resolució de conflictes, Rominger: De la solució cap a la prevenció dels conflictes, Nigul: Dels exèrcits ofensius als exèrcits defensius, Javier Rubio: De la seguretat particular cap a la seguretat compartida, Sr. Click: Perfeccionament de l’estructura i del funcionament de l’ONU. Musik: Control de la fabricació i el comerç d’armes, Ángel Galán: Reconeixement del ple dret a fer objecció de consciència a qualsevol forma col·laboració en la preparació de la guerra, Anímic: Difusió i promoció de la Noviolencia, dot Tape dot: L’educació per la pau a tota la població en el camí de la instauració d’una Cultura de Pau.
El recopilatori té una llicència Creative Commons que permet realitzar obres derivades perquè es pugui usar lliurement en nous projectes.
El llibret del disc, que es pot trobar en català, castellà i anglès, (descarrega’l en pdf ), conté els 25 arguments cap a una cultura de pau i l’han dissenyat l’estudi d’arquitectura Cómo Crear Historias amb fotografies de Mikel Aramendia .
El projecte ha estat coordinat per applejux .