La campanya Desmilitaritzem leducació!, de la qual és membre la Fundació per la Pau, denuncia la presència de lexèrcit en diferents espais educatius. La participació de lexèrcit en certàmens com el Festival de la Infància, que se celebra del 27 de desembre al 4 de gener, contradiu els valors que han dorientar leducació dels infants i joves.
A més del Festival de la Infància, lexèrcit ha estat convidat un any més a participar al Saló de lEnsenyament Estudia. La campanya Demilitaritzem leducació! considera que la presència de les forces armades en aquest esdeveniment educatiu no és admissible perquè els valors que transmeten les institucions militars lobediència, la disciplina, el patriarcat, landrocentrisme o el recurs a la violència contradiuen els valors que han de regir leducació dels joves: lautonomia, lesperit crític, la responsabilitat, lempatia, el diàleg o la solidaritat.
Daltra banda, la proposta que lexèrcit ofereix als estudiants soposa a la LOE, que sinspira en leducaió per a la prevenció de conflictes i per a la resolució pacífica daquests, així com la noviolència en tots els àmbits de la vida personal, familiar i social, i sorienta a la consecució de la formació per a la pau, el respecte dels drets humans, la vida en comú, la cohesió social, la cooperació i solidat entre els pobles
La campanya denuncia que la presència de lexèrcit en el Saló Estudia semmarca en la cada cop més incisiva participació en els espais educatius per potenciar el que anomenen cultura de la defensa i lesperit militar entre la joventut per millorar la seva imatge pública i pal·liar les actuals dificultats de reclutament.
En un context on la seguretat humana shauria de mesurar amb indicadors de sanitat, de seguretat alimentària, daccés al treball, de respecte als drets humans, de conservació del medi natural o del dret a leducació, transmetre esquemes militaristes com a solució dels problemes que afecten les nostres societats és contradictori i caduc.