El Parlament de Catalunya ha aprovat avui la nova llei de lInstitut Català Internacional per la Pau. LICIP és una proposta que la Fundació per la Pau va fer lany 1999. En els darrers vuit anys, shan fet diferents propostes i reflexions des de làmbit civil, universitari i polític sobre la missió, la feina i lestructura que haurà de tenir aquest organisme que avui neix oficialment.
Nota de premsa – 28 de novembre de 2007
LICIP representa un gran pas endavant per al treball per la pau fet des de Catalunya
El Parlament de Catalunya ha aprovat avui la nova Llei de lInstitut Català Internacional per la Pau
Aquest matí, el Parlament de Catalunya ha aprovat la nova llei de lInstitut Català Internacional per la Pau, un projecte del qual sen va iniciar la tramitació parlamentaria la primavera passada. LICIP és una proposta que la Fundació per la Pau va fer pública per primera vegada lany 1999 i durant els darrers vuit anys, tant des de làmbit civil i universitari com des del polític, shan anat fent aportacions i reflexions sobre la missió, la feina i lestructura que haurà de tenir aquest organisme.
LInstitut Català Internacional per la Pau comptarà amb finançament públic però amb una direcció independent del govern que li atorgarà independència i rigor per a la recerca, la promoció i la incidència en favor de la pau.
‘Laprovació de la llei de lICIP és una molt bona notícia per a Catalunya perquè és una manera de correspondre al dinamisme de la societat civil en el treball de la pau amb unes polítiques institucionals i públiques que limpulsin i li donin suport sense condicionar-lo’ afirma Alfons Banda, president de la Fundació per la Pau. ‘Laprovació davui, representa un gran pas endavant per al treball en favor de la cultura de pau feta amb rigor i suport públic des de Catalunya’, afegeix.
Daltra banda, per la Fundació per la Pau, més enllà de làmbit de Catalunya, lICIP és una gran oportunitat per contribuir a reforçar un espai emergent de centres de recerca per la pau de prestigi i independents que hi ha arreu del món. Aquestes iniciatives volen revertir lactual visió del món que dedica una gran quantitat de recursos a polítiques de defensa i de seguretat centrades en la vessant militar en comptes dinvertir en recerques i polítiques de construcció de pau.