Inici || Castellano | English
facebook twitter youtube issuu picasa rss
29/07/2008

L’ICIP ja té Junta de Govern

Avui dimarts s’han fet públics els noms de les tres persones designades pel Govern de la Generalitat per formar part de la Junta de Govern de l’Institut Català Internacional per la Pau. La Junta estarà formada per nou membres més escollits fa uns dies pel Parlmament de catalunya.

 

NOTA DE PREMSA – 29 de juliol de 2008

Avui dimarts s’han fet públics els noms de les tres persones designades pel Govern de la Generalitat de Catalunya que formaran part de la Junta de Govern de l’ICIP, Institut Català Internacional per la Pau. Es tracta de David Minoves, director general de Cooperació al Desenvolupament i Acció Humanitària de la Generalitat, Xavier Badia, director de l’Oficina de Promoció de la Pau i de Drets Humans, i Antoni Segura, Catedràtic d’Història Contemporània a la UB.

Aquestes tres persones se sumen als altres nou membres que el Parlament de Catalunya va escollir el dia 23 de juliol per integrar la junta. La Fundació per la Pau valora la constitució de la Junta de Govern com un pas molt positiu i decisiu per a l’ICIP perquè “la voluntat de dotar-nos, col•lectivament, d’un instrument de referència per la pau que faci una aportació significativa i rellevant a nivell mundial ja ha superat la fase de projecte per començar a esdevenir una realitat”, afirma Alfons Banda, president de la Fundació per la Pau.

La Junta de Govern de l’ICIP, estarà formada per les tres persones abans esmentades i per Tica Font, presidenta, de la Federació catalana d’ONG per la Pau, Arcadi Oliveres, president del Consell Català de Foment de la Pau, Rafael Grasa, professor de Relacions Internacionals a la UAB, Vicenç Fisas, director de l’Escola de Cultura de Pau de la UAB, Anna Bastida, professora de Didàctica de Ciències Socials, Josep Maria Terricabras, catedràtic de Filosofia a la UdG, Antoni Pigrau, catedràtic de Dret Internacional Públic i Relacions Internacionals a la URV, Mònica Sabata, directora de Linguapax i Àngels Mataró, directora de l’ANUE.

El Parlament va designar aquests nou membres d’entre una vintena de candidats i candidates proposats pel Consell Català de Foment de la Pau. Ara, un cop constituïda la Junta, haurà d’escollir la presidència i la direcció i designar els 14 membres del Consell Assessor Internacional encarregats d’emetre informes sobre el pla estratègic i anual d’activitats de l’ICIP.

L’ICIP és una proposta que va fer per primera vegada la Fundació per la Pau l’any 1999 i que té com a principal objectiu promocionar la cultura de la pau, la mediació en conflictes, la recerca i la formació. A partir d’aquesta idea inicial, durant els darrers vuit anys, des de l’àmbit civil, universitari i polític s’han anat fent aportacions sobre la missió i l’estructura de l’organisme. Finalment, el novembre del 2007 el Parlament de Catalunya va aprovar la Llei de l’Institut Català Internacional de la Pau. I tal com es preveia en la proposta inicial, comptarà amb finançament públic i amb una direcció independent del govern.