Inici || Castellano | English
facebook twitter youtube issuu picasa rss
23/02/2006

No als vaixells de guerra al port de Tarragona

Sota el lema “No als vaixells de guerra, hi ha coses millors per veure”, la Coordinadora Tarragona Patrimoni de la Pau convoca a diferents actes per a protestar contra la presència del submarí ‘S63 Marsopa’ al port de la ciutat i, sobretot, per les possibles visites escolars que s’hi esperen.

Dijous 23 de febrer, entre les 16h i les 18 h, la Coordinadora Tarragona Patrimoni de la Pau estarà al Moll de Costa per denunciar la presència d’un altre vaixell de guerra i per distribuïr informació entre les persones que hi acudeixin.

Divendres 24 de febrer, també estarem al Moll de Costa. Al matí, entre les 9,30 h i les 13 h., per posar en pràctica el lema de “No als vaixells de guerra, hi ha coses millors per a veure”. Ho farem jugant.

Divendres 24 de febrer, per la tarda i dissabte al matí, anirem a la Plaça Imperial Tàrraco amb motiu de la presència d’un autobús de l’exèrcit. Novament, per denunciar aquesta presència i per distribuïr informació.

 

Aquest és el comunicat signat per la Coordinadora Tarragona Patrimoni de la Pau, CGT, Federació d’ensenyament de CC.OO., FETE UGT i USTEC·STEs i que es lliurarà, demà dijous, a les 11 del matí, en el transcurs d’una entrevista amb representants de la delegació d’Educació:

“Els dies 23 i 24 de febrer hi haurà un submarí de l’armada espanyola atracat al Moll de Costa. Sembla que la proximitat a la ciutat, a diferència dels darrers vaixells de guerra, es deu a la intenció que sigui visitat per alumnes de diferents escoles.

Entenem que la visita a un submarí de l’armada està en contradicció amb els continguts de l’eix transversal d’educació per la pau que forma part del programa formatiu actual. En conseqüència manifestem el nostre rebuig a la iniciativa i animem els centres escolars a refusar la invitació a visitar aquest artefacte bèlic així com a aprofundir en l’ensenyament de matèries relacionades amb la cultura de pau, la resolució no violenta de conflictes i l’estimació a la vida.

Conscients de la nostra responsabilitat com a educadors/res i transmissors/res de valors manifestem que l’educació per a la Pau suposa una eina de compromís que fa créixer als nostres alumnes en un esperit de comprensió, tolerància, amistat entre els pobles, pau i fraternitat universal, i una revisió dels nostres propis hàbits, actituds i creences.

Demanem al Departament d’Educació de la Generalitat que emprengui mesures, en l’àmbit de la seva competència, per tal que aquestes invitacions deixin de produir-se i s’involucri i promogui una veritable sensibilització, real i efectiva, en favor de la pau i dels drets humans.

Tarragona, 21 de febrer de 2006″

 

Més informació