Sota el lema “No als vaixells de guerra, hi ha coses millors per veure”, la Coordinadora Tarragona Patrimoni de la Pau convoca a diferents actes per a protestar contra la presència del submarí ‘S63 Marsopa’ al port de la ciutat i, sobretot, per les possibles visites escolars que s’hi esperen.
Dijous 23 de febrer, entre les 16h i les 18 h, la Coordinadora Tarragona Patrimoni de la Pau estarà al Moll de Costa per denunciar la presència d’un altre vaixell de guerra i per distribuïr informació entre les persones que hi acudeixin.
Divendres 24 de febrer, també estarem al Moll de Costa. Al matí, entre les 9,30 h i les 13 h., per posar en pràctica el lema de “No als vaixells de guerra, hi ha coses millors per a veure”. Ho farem jugant.
Divendres 24 de febrer, per la tarda i dissabte al matí, anirem a la Plaça Imperial Tàrraco amb motiu de la presència d’un autobús de l’exèrcit. Novament, per denunciar aquesta presència i per distribuïr informació.
Aquest és el comunicat signat per la Coordinadora Tarragona Patrimoni de la Pau, CGT, Federació d’ensenyament de CC.OO., FETE UGT i USTEC·STEs i que es lliurarà, demà dijous, a les 11 del matí, en el transcurs d’una entrevista amb representants de la delegació d’Educació:
“Els dies 23 i 24 de febrer hi haurà un submarí de l’armada espanyola atracat al Moll de Costa. Sembla que la proximitat a la ciutat, a diferència dels darrers vaixells de guerra, es deu a la intenció que sigui visitat per alumnes de diferents escoles.
Entenem que la visita a un submarí de l’armada està en contradicció amb els continguts de l’eix transversal d’educació per la pau que forma part del programa formatiu actual. En conseqüència manifestem el nostre rebuig a la iniciativa i animem els centres escolars a refusar la invitació a visitar aquest artefacte bèlic així com a aprofundir en l’ensenyament de matèries relacionades amb la cultura de pau, la resolució no violenta de conflictes i l’estimació a la vida.
Conscients de la nostra responsabilitat com a educadors/res i transmissors/res de valors manifestem que l’educació per a la Pau suposa una eina de compromís que fa créixer als nostres alumnes en un esperit de comprensió, tolerància, amistat entre els pobles, pau i fraternitat universal, i una revisió dels nostres propis hàbits, actituds i creences.
Demanem al Departament d’Educació de la Generalitat que emprengui mesures, en l’àmbit de la seva competència, per tal que aquestes invitacions deixin de produir-se i s’involucri i promogui una veritable sensibilització, real i efectiva, en favor de la pau i dels drets humans.
Tarragona, 21 de febrer de 2006″