Inici || Castellano | English
facebook twitter youtube issuu picasa rss

Tallers d’educació per la pau

FundiPau duu a terme tallers d’educació per la pau adreçats a infants, joves i adults. Els fem a escoles, instituts, centres cívics i culturals, universitats, etc.

Proposta per primària:

Us oferim el Trencaclosques per la pau. Un taller adreçat als infants, que ajuda a reflexionar sobre les actituds pròpies de la cultura de pau i de la cultura de la violència. Vegeu-ne la fitxa didàctica. Grups: fins a 30 persones, a partir de 8 anys. Durada: 1 hora aproximadament Resum: Es tracta de la creació conjunta d’un trencaclosques gegant partint d’una dinàmica amb condicions. El trencaclosques acabat ens fa reflexionar sobre què ens ajuda a la pau i que fomenta l’aparició de la violència. Continguts: Cooperació i treball en equip. Autoconeixement. Cultura de pau i cultura de violència.

Proposta per secundària i grups a partir de 12 anys:

3 tallers: un procés d’aprenentatge. La nostra proposta és fer 3 tallers d’una hora i mitja cadascun, en grups de 15 a 20 persones com a màxim. S’acostumen a fer amb una setmana de diferència. Objectiu del tallers: superar la violència. Ensenyar com l’ús de la violència no és mai una via de solució dels conflictes, i com es poden aprendre altres maneres de gestionar-los i superar-los amb la confiança, el diàleg i la cooperació. Metodologia: vivència > reflexió > continguts. 

Els tallers proposen una sèrie de dinàmiques i jocs, mitjançant els quals els participants tenen una sèrie d’experiències (de violència, de confiança, de diàleg i de cooperació), sobre les quals reflexionem tot arribant, finalment, als continguts desitjats.

Al primer taller, El Castell de Cartes treballem les causes dels conflictes, l’aparició de la violència, la seva inutilitat i les alternatives possibles. Descobrim la pròpia tendència a la violència i reflexionem sobre la necessitat d’una cultura de pau.

La segona sessió, Jocs per la confiança i el diàleg consta de múltiples jocs i dinàmiques que afavoreixen la confiança i el diàleg entre el grup. Es tracta aquí de reconèixer les pròpies limitacions a l’hora de solucionar els conflictes, i de donar eines i capacitar als alumnes en aquest sentit.

Durant el tercer taller, La teranyina, s’experimenta la feina en grup. Aquesta dinàmica “obliga” tots els participants a cooperar per tal de superar una prova. El taller recull el que s’ha après anteriorment, i visualitza, per tant, el progrés i l’aprenentatge assolits.

Fitxes didàctiques i vídeos dels tres tallers.

Contacte:

Sergi Serrano sserrano@fundipau.org Telèfon: 93 302 51 29 Consulteu preus i condicions

Amb el suport de:

logo-dipu     Junta Distribuïdora d'Herències