Inici || Castellano | English
facebook twitter youtube issuu picasa rss
02/07/2012

Tractat sobre Comerç d’Armes: l’hora de la veritat

Del 2 al 27 de juliol, delegats dels governs d’arreu del món negociaran el contingut, l’abast i els paràmetres del futur Tractat sobre Comerç d'Armes (TCA). Les ONG, com la Fundació per la Pau, que fa més de 10 anys que treballen perquè hi hagi una regulació del comerç internacional d’armes, participaran activament a la conferència per aconseguir que el tractat sigui sòlid i vinculant.

La desregulació del comerç d’armes agreuja i allarga els conflictes armats, incrementa la violència de gènere, fa que moltes persones es vegin obligades a fugir de les seves llars i impedeix l’eradicació de la pobresa.

Ara, tenim una oportunitat històrica de canviar aquesta realitat. El Tractat sobre Comerç d'Armes que s’aprovi el 27 de juliol, per a ser efectiu, no ha de permetre que s’exportin armes a països on puguin ser utilitzades per a causar greus violacions dels drets humans, violacions del dret internacional humanitari o per minar el desenvolupament sostenible.

A Catalunya i a l'Estat espanyol, més de 250 organitzacions de la societat civil, institucions públiques i personalitats de diversos àmbits, han donat suport a un TCA .

Catalunya dóna un ampli suport al TCA

La societat catalana ha reaccionat favorablement a la proposta d’aconseguir un TCA. Milers de ciutadanes i ciutadans s’hi han adherit a títol personal.

També ho han fet, diverses ONG i col•lectius de la societat civil: Federació Catalana d’ONG per la Pau, Federació Catalana d’ONG pels Drets Humans, Federació Catalana d’ONG per al Desenvolupament, Comissions Obreres de Catalunya, el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya, el Moviment Laic i Progressista, els Minyons Escoltes i Guies Sant Jordi, l’Escola de Cultura de Pau de la UAB, SETEM, Justícia i Pau i la Plataforma per la Pau de Lloret de Mar, entre d’altres.

Diverses personalitats de la societat civil, la comunicació i la cultura també han volgut expressar el seu suport a la regulació mundial del comerç d’armes com Federico Mayor Zaragoza, Rosa Maria Calaf, Màrius Serra, Gemma Lienas, Lluís Gavaldà, Clara Segura, Feliu Ventura, Joan Subirats, Eva Piquer, Francesc Torralba, Raimon, Àngels Bassas, Joan Amèric, Salvador Cardús, Maruja Torres, Andreu Buenafuente, Jaume Cabré o Anna Sahun.

En l’àmbit institucional, cal remarcar que el Parlament de Catalunya i diversos ajuntaments catalans (Barcelona, Badalona, Castelldefels, Lloret de Mar, Santa Coloma de Gramenet, Tarragona, etc.) han expressat el seu suport al TCA en mocions, resolucions i declaracions institucionals.

Més informació a la web TCA , a la web de les Nacions Unides i al mapa de les negociacions.